Activiteiten

In de directe omgeving vindt u:

Mooie wandel- en fietsroutes (de boerderij is gelegen aan de Vestingroute), een subtropisch zwembad met sauna, tennisbanen, diverse musea, vis- en vaarwater, manege, etc. Maar bezoek ook de oude vestingstad Bourtange, Smeerling (beschermd dorpsgezicht), het Metbroekbos, klooster in Ter Apel, Zadelmakerij-museum, de grootste struisvogelboerderij van Europa, of het kuuroord Fontane in Nieuwe Schans.

En vergeet niet met de stoomtrein naar het Veenmuseum te gaan, of een dagje uit naar Wildlands, het Speelgoedmuseum en de stad Groningen met haar Martini-toren en gastvrijheid.

In het dorp Vlagtwedde zijn alle voorzieningen en diverse horeca-aangelegenheden aanwezig. Vlagtwedde is een zeer actieve gemeenschap, zo worden in de zomermaanden diverse activiteiten georganiseerd, zoals de Week der Besten en de Vlagtwedder TT.

Zie ook de diverse links naar de verschillende toeristische en recreatieve organisaties. Maar u kunt natuurlijk ook op een mooie zomerochtend naar de lokale brood- en banketbakker wandelen (500 m van de boerderij), voor versgebakken brood en typisch Groningse lekkernijen om vervolgens de hele dag te luieren in de tuin......